Aankomende concerten

Agenda

Gratis Kindervoorstelling

Zaterdag, 21. September 2019 14:30 Reserveer kaarten
Herschaalde kopie van BeBach.jpg

Programma: Be Bach 

Be Bach is een interactieve supertoegankelijke voorstelling waarin elk kind zich Bach waant.

Ton Meijer vertelt en speelt belangrijke en herkenbare momenten uit leven van de grote Johann Sebastian Bach, onder majestueuze begeleiding van vier internationaal gerenommeerde musici die Bachs prachtige muziek vertolken. We horen onder andere ‘Erbarme dich’, stukken uit de cellosuites en het ‘Wohltemperierte klavier’, een aria van Telemann en muziek van Vivaldi. De kinderen worden meegenomen in de wereld van de componist: ze spelen Johan als kind, voelen zich één van Bachs 21 kinderen of een knaap in het kinderkoor en zitten samen met Bach in de gevangenis.

Zonder dat je het merkt kruipt de muziek van Bach in je oren, om daar nooit meer weg te gaan.

Deze voorstelling is in 2016 op het Wonderfeel festival in première gegaan en heeft sindsdien vleugels. Hij is te zien geweest in alle grote zalen in Nederland en zal in 2020 te zien zijn in het Concertgebouw.  

Acteur Ton Meijer staat in Be Bach niet alleen op het podium. Hij verzamelde 4 musici met allure om zich heen. Hoe dat gelukt is? Ze vinden het heel belangrijk en inspirerend om voor families op te treden. Ze hopen zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de (klassieke) muziek.

Marije van Stralen: Sopraan Zij zong de hoofdrol in de musical op school en wilde daarna echt alles leren zingen. Ze zingt in opera’s, met orkesten, ensembles en soms met haar man die pianist is. Samen hebben ze 3 kinderen en wonen ze in Amsterdam, waar ze samennaar echt alle soorten muziekstukken luisteren en graag meezingen.          

Marieke de Bruijn: Violist Marieke speelt het liefst samen met anderen. Soms in een groot orkest, soms met een piano of met nog meer andere violen. Ze speelt viool sinds ze 10 jaar is. Concerten geven is haar beroep. Haar lievelingscomponisten zijn Bach en Schubert. Ze is getrouwd met Jos (de cellist van Be Bach) en samen hebben ze 3 kinderen, die al groot zijn.

Josef Teken: Cellist Jos speelt cello sinds hij 7 jaar is. Hij treedt vaak op en geeft ook celloles. Soms is hij dirigent bij een orkest van kinderen. Hij heeft een hele mooie cello van 170 jaar oud. Elke dag studeert hij 2 uur toonladders en hij speelt het liefst romantische muziek. Hij is getrouwd met Marieke (de violist) en samen hebben ze 3 grote kinderen.

Christina Edelen Scott: Clavecinist Christina vindt het leuk om alle instrumenten met toetsen te spelen, maar haar meest geliefde zijn de ouderwetse: de klavecimbel en orgel. Christina is Amerikaanse, maar inmiddels woont zij 15 jaar in Nederland, waar zij de kaas veel lekkerder vindt. Christina heeft een man die cello speelt, twee opgegroeide jongens als kinderen, en een poes die altijd meezingt als zij Bach op het klavecimbel speelt.   

Reserveer kaarten

Entree is gratis
Voer uw naam in

Voer uw e-mailadres (correct) in.

Invalid Input

Voer het gewenste aantal kaarten in.

Invalid Input

Sponsoren