Aankomende concerten

Agenda

Die schöne Müllerin

Zaterdag, 6. Mei 2017 20:00 Reserveer kaarten
Henk-Neven-Hans-Eijsackers-300x207[1].jpg

Schubert, Die schöne Müllerin

Henk Neven, bariton
Hans Eijsackers, piano

 

Henk Neven wordt  een van de meest bevlogen liedvertolkers van zijn generatie genoemd. Hij ontving een Borletti-Buitoni Fellowship in 2009 en nam deel aan de prestigieuze Radio 3 New Generation Artists Scheme. In 2011 ontving hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van OCW aan een musicus werkzaam in de klassieke muziek wordt uitgereikt. Hij staat onder contract bij het label Onyx en zijn opnames kregen lovende kritieken.

Neven is actief op nationale en internationale podia, zoals in Parijs, Montpellier, Londen en New York, Wenen, Brussel. Hij was te horen in vele opera’s, zoals Don Giovanni en Le nozze di Figaro van Mozart, Dido en Aeneas van Purcell, Castor en Pollux van Rameau, St. Francois d’Assise van Messiaen…

Hij is een regelmatige gast in Wigmore Hall en het Concertgebouw in Amsterdam. Tot zijn recente hoogtepunten behoren concerten in het City of London Festival en het Cheltenham Festival, optredens voor de BBC Proms en recitals in De Munt in Brussel, de Beurs van Berlage in Amsterdam en het Musée d'Orsay in Parijs.

Zijn eerste album met pianist Hans Eijsackers Auf einer Burg met liederen van Robert Schumann en Carl Loewe, kreeg lovende recensies in de (inter)nationale pers en was genomineerd voor de prestigieuze Gramophone Award. In 2012 bracht Onyx Records hun tweede album The Sea uit,

waarop zij liederen van Debussy, Fauré en Schubert ten gehore brengen. Onlangs verscheen hun derde album  ‘Rêves d’Espagne’ met werken van o.a. Ibert, Ravel en Sjostakovich. “Neven en Eijsackers vormen een fascinerende combinatie. Ze zijn tegelijk verwante zielen én elkaars tegenpolen”, schreef de pers n.a.v. de laatste cd.

Sinds september 2016 is Henk Neven hoofdvakdocent Klassieke Zang van Codarts Rotterdam.

Hans Eijsackers studeerde onder meer bij Gérard van Blerk, Jan Wijn en György Sebök. In 1992 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus met Onderscheiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waarna hij werd uitgenodigd te komen studeren aan de European Mozart Academy in Kraków, waaruit optredens voortvloeiden in Budapest, Zuidoost-Azië, Cornwall en New York. Hij was winnaar van de Rotterdamse Piano-3-daagse, het Prinses Christinaconcours en het Europees Pianoconcours in 1991 in Luxemburg, waar hij in de finale het 2e pianoconcert van Rachmaninow vertolkte en bovendien de speciale prijs voor liedbegeleiding won. Tevens ontving hij tweemaal de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw. Sinds 2013 is hij aangesteld als Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf, ook is hij docent kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, daarnaast treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider. Hij werkte onder meer samen met de dirigenten Otto Tausk, Neeme Jervi, Gordan Nicolic en Yannick Nézet-Seguin. Hans is een graag gehoorde gast bij het Storioni Festival, het Grachten Festival, het Danube Music Festival, het Festival di Musica Classica di Linari en de kamermuziekfestivals in Delft en Den Haag , van 2007 tot 2010 was hij ook artistiek leider van het “Uitgast Festival”, een muzikaal zomers openluchtevenement in het Natuurpark in Lelystad. Sinds een gezamenlijke tour in de serie Rising Stars in 2001, met onder meer recitals in Carnegie Hall, New York en Wigmore Hall, Londen, vormt hij een duo met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer. Na een succesvolle cd met de sonates van Reger werd ook hun tweede cd met de sonates van Brahms zeer enthousiast ontvangen door pers en media. Hans Eijsackers is een veelgevraagd liedbegeleider, hij trad veelvuldig op met Xenia Meijer, Geert Smits, Christianne Stotijn en Henk Neven. Samen met Henk Neven won hij in mei 2008 de Mees Pierson Prijs. Hun cd's “Auf einer Burg”, “The Sea” en "Rêves d' Espagne" werden met gejuich onthaald door de pers. Als jurylid werkte hij mee aan het Internationaal Vocalistenconcours in Den Bosch, het Liedduo Concours in Enschede en het Prinses Christina Concours, masterclasses gaf hij o.m. in Rotterdam, Den Haag, Brussel en Soerabaja.

 

 

 

 

 

 

Reserveer kaarten

Entree kost slechts € 15,- p.p.

Uw naam(*)
Voer uw naam in

Uw E-mailadres(*)
Voer uw e-mailadres (correct) in.

Concert
Invalid Input

Aantal kaarten(*)
Voer het gewenste aantal kaarten in.

Eventuele opmerkingen

Invalid Input

Sponsoren