Aankomende concerten

Agenda

Piano en cello

Zaterdag, 19. November 2016 20:00 Reserveer kaarten
Herschaalde kopie van foto daniel hoge resolutie kleur2.jpg Anton Mecht Sponk.jpg

Daniël van der Hoeven, piano
Anton Mecht Spronk, cello

Programma

 

L. van Beethoven - 7 variaties op 'Bei Männer, welche Liebe fühlen' WoO 46 in Es

R. Schumann - Fantasiestücke op. 73

C. Debussy - Sonate voor cello en piano

B. Martinu - Variaties op een thema van Rossini

pauze

S. Rachmaninov - Sonate voor cello en piano in g klein, op. 19

Daniël van der Hoeven (Amerongen, 1985) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver (2003-2008) en Naum Grubert (2008-2010). In 2010 sloot hij zijn studie af met onderscheiding.
Daniël van der Hoeven won prijzen bij diverse concoursen. In 2015 ontving hij zowel bij het Internationaal Pianoconcours van Lagny-sur-Marne (Frankrijk) als het Seattle Internationaal Pianoconcours (VS) een 2e prijs. In maart 2013 werd Van der Hoeven winnaar van het Internationaal Bach Concours in Würzburg (Duitsland). Bij het Internationaal Bach Concours in Leipzig (2014) ontving hij een Speciale Prijs, en in hij was finalist bij de Internationale Pianoconcoursen in Gorizia, Italië (2014) en Malta (2015). In april 2010 won Daniël van der Hoeven de hoofdprijs, een CD-opname en de Yuri Egorov Gold Medal bij het 4e YPF Nationaal Pianoconcours 2010 in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Prijzen bij het Prinses Christina Concours leidden tot een optreden in Carnegie Hall in New York in het najaar van 2005. 
Van der Hoeven trad behalve in Nederland op in onder andere België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Tsjechië, Roemenië, Polen en de Verenigde Staten. Hij soleerde met diverse Nederlandse orkesten, zoals het Asko/Schönberg ensemble en JeugdOrkest Nederland. Daniël van der Hoeven is ook zeer actief in de kamermuziek.

Van der Hoeven volgde masterclasses en privé-lessen bij Brigitte Engerer (1952-2012), professor aan het Conservatoire Supérieure van Parijs. Hij nam verder deel aan masterclasses bij Dmitri Bashkirov, Oxana Yablonskaya, Boris Berman en vele anderen.
Zijn debuut-CD met werken van Prokofiev en Bartók kwam in de herfst van 2013 uit en werd zeer positief ontvangen. Commentaar uit de pers:

'... De transparantie en samenhang die pianist Daniël van der Hoeven op deze debuut-cd laat horen liegen er niet om. ... Het geheel is voor hem belangrijker dan het gemakkelijk scoren met louter effecten. Sprankelende klanken van een vakman.' (Rudolf Nammensma, Leeuwarder Courant)

'Zijn aanpak van Prokofjevs 'Negende sonate' getuigt van klasse. In Bartóks 'Sonate' en 'In de openlucht' is de (ritmische) precisie bloedstollend. ... Kan niet wachten hem een keer live te horen spelen.' (Maarten-Jan Dongelmans, Gelderlander)

In november 2014 is zijn tweede CD, "Bach and Co." verschenen

Anton Mecht Spronk (1994, Holland/Zwitserland) is winnaar van de 1e prijs, publieksprijs en prijs voor de beste vertolking van de opdrachtcompositie bij het Nationaal Cello Concours 2014 (Cello Biënnale Amsterdam).
Zijn eerste cellolessen kreeg Anton als vierjarige van zijn vader Frank Spronk. Op zijn twaalfde vervolgde hij zijn opleiding op het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Monique Bartels en daarna op het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel doet hij zijn Bachelor-opleiding in Zurich bij Thomas Grossenbacher. Anton is ook verbonden aan de `Internationale Musikakademie Liechtenstein` waar hij regelmatig deelneemt aan masterclasses. Daarnaast volgde hij masterclasses bij o.a. Colin Carr, Valter Despalj, Anner Bylsma, Jens Peter Maintz, Wolfgang Emanuel Schmidt, Troels Svane und László Fenyö. 
Eerste prijzen won Anton bij het nationale concours SJMN in 2003 en 2009. In 2010 won hij de eerste prijs en de publieksprijs bij de nationale finale van het Prinses Christina Concours. In het kader van prijzen die hij bij het Prinses Christina Concours heeft gewonnen, mocht Anton in april 2011 als solist een concert geven met het Residentie Orkest en mocht hij in januari 2012 de nieuwjaarsconcerten met het Brabants Orkest verzorgen. In 2015 kreeg hij een eervolle vermelding bij de X Witold Lutoslawski International Cello Competition. 
 Anton is regelmatig als solist maar ook als kamermusicus actief. In 2008 was hij uitgenodigd met een pianotrio voor een concert in Carnegie Hall in New York. Tot 2009 speelde hij in het strijkersensemble The Fancy Fiddlers van Coosje Wijzenbeek. Bij het Kiwanis Concours 2014 in Zürich won hij met zijn klarinettentrio een eerste prijs. 
Anton wordt financieel ondersteund door een stipendium van `Migros-Kulturprozent`.


 

 

Reserveer kaarten

Entree kost slechts € 15,- p.p.
Voer uw naam in

Voer uw e-mailadres (correct) in.

Invalid Input

Voer het gewenste aantal kaarten in.

Invalid Input

Sponsoren