Agenda

Utrecht String Quartet

Zaterdag, 14. Januari 2017 20:00 Reserveer kaarten
Herschaalde kopie van 1409556849_utrecht string quartet26.jpg

 

programma

 

 

 

J.Haydn                String Quartet op 33/5           15’

 

D.Kabalevsky       String Quartet nr.1                30’

 

Pauze

 

L.v.Beethoven      String Quartet op.59 nr.2        38’

 

 

Biografie Utrecht String Quartet
Veelzijdig, dynamisch, grenzeloos
Het Utrecht String Quartet geniet een internationale reputatie als veelzijdig en dynamisch kamermuziekensemble. Hoewel de vier musici van het USQ in Nederland wonen, is hun muzikale wereld grenzeloos. In geen geval wil het ensemble het genre strijkkwartet als een museumstuk behandelen. De musici ontdekken steeds weer iets nieuws, ook in traditionele werken, die gecombineerd worden met noviteiten. Het Utrecht String Quartet verwierf internationale faam met hun zoektocht naar verdwenen of in vergetelheid geraakt repertoire. Daarnaast werkt het kwartet regelmatig samen met hedendaagse componisten.


Eeva Koskinen
Na haar studie aan de Sibelius Academy in haar geboortestad Helsinki verhuisde Eeva Koskinen naar Nederland teneinde haar opleiding te voltooien bij Victor Liberman aan het Utrechts Conservatorium.Gedurende haar studietijd reisde zij ook frequent naar Frankrijk om te studeren bij violist Wladimir Spivakov.
Eeva was prijswinnaar bij diverse concoursen zoals het Tibor Varga Concours en de Japan Music Competition en treedt regelmatig nationaal en internationaal op als solist en als kamermusicus. Zij is mede-oprichter van het USQ. In 2001 volgde haar benoeming tot eerste concertmeester bij het Noord Nederlands Orkest. Eeva Koskinen maakt ook deel uit van het Trio Finlandia.en is als docente verbonden aan het Utrechts Conservatorium.


Katherine Routley
De Australische violiste Katherine Routley studeerde aan Conservatorium of Music in Sydney, de Indiana University in Bloomington (U.S.A.) en het Utrechts Conservatorium. Zij kreeg les van onder meer Harry Curby, Yuval Yaron, Stanley Ritchie, Victor Liberman en Philip Hirschhorn.
Zij won diverse prijzen en beurzen die haar in staat stelden om haar studie buiten Australië voort te zetten. Haart liefde voor kamermuziek bracht haar in contact met Walter Levine, Felix Ayo, Eli Goren, Sandor Végh en Gidon Kremer.
Katherine is mede-oprichter van het USQ en maakt sinds 1989 tevens deel uit van de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen.


Mikhail Zemtsov
Mikhail Zemtsov kreeg zijn eerste vioollessen van zijn moeder Loudmila Levinson en vervolgde zijn studie aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou (altviool en compositie).Hij behaalde zijn diploma's als solist met onderscheiding aan de Associated Board of the Royal Schools of Music (B. Dinerstein), de Hochschüle für Musik in Hamburg (M. Nichetianu) en het Conservatorium van Maastricht (M. Kugel). Mikhail volgde directielessen en masterclasses bij Lev Markiz, Juozas Domarkas, Neeme en Paavo Järvi, Gianandrea Noseda en Daniel Raiskin.
Mikhail speelt met gitarist Enno Voorhorst in het Duo Macondo en richtte het Zemtsov Viola Quartet op met zijn echtgenote Julia, zijn broer Alexander en zijn dochter Dana. Hij is als docent verbonden aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht, waar hij tevens het strijkorkest dirigeert.


Sebastian Koloski
Sebastian Koloski werd geboren in Bremen (Duitsland). Hij studeerde cello aan de Musikhochschule Freiburg bij Christoph Henkel en voltooide zijn studie in de U.S.A bij Aldo Parisot.
Na zijn terugkeer naar Europa speelde hij regelmatig als free-lance cellist bij de Berliner Philharmoniker. Sebastian Koloski woont thans in Nederland waar hij mede-oprichter was van het USQ.
Naast zijn intensieve werkzaamheden als kamermusicus is hij ook als free-lance cellist verbonden aan de Amsterdam Opera, de orkesten van de Nederlandse omroep en het Orquestra de Cadaques in Spa

Reserveer kaarten

Entree kost slechts € 15,- p.p.
Voer uw naam in

Voer uw e-mailadres (correct) in.

Invalid Input

Voer het gewenste aantal kaarten in.

Invalid Input

Sponsoren